Tarieven 2023

De Wet Kinderopvang bepaalt dat ouders, werkgevers en overheid gezamenlijk de kosten voor kinderopvang dragen. Vanaf 1 januari 2007 regelt de belastingdienst naast het overheidsdeel ook het werkgeversdeel. De vraagouder kan nu alles regelen aan één loket!

We raden u aan allereerst een offerte bij gastouderbureau Magnolia aan te vragen. Met de uurprijs die hierop aangegeven wordt, kunt u op www.toeslagen.nl de kinderopvangtoeslag aanvragen en exact berekenen wat de opvang u netto gaat kosten.

De kosten voor de vraagouder bestaan uit twee delen:

1. De opvangkosten

De gastouder die in haar eigen huis opvangt, ontvangt van de vraagouder voor de opvang van de kinderen een vergoeding per kind per uur.

Het bruto tarief voor 2023 bedraagt € 6,50 per uur per kind voor de maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 23:00.
In het weekend geldt een toeslag van 20% op het uurtarief.

Het bruto tarief dat de gastouder ontvangt is  € 5,25 per uur per kind.
In het weekend ontvangt de gastouder een toeslag van 20% per kind.
Van 23:00 tot 07:00 ontvangt de gastouder  € 2,60 per uur per kind.
Vakantie en of vrije dagen worden niet uitbetaald.

2. De bemiddelings- en bureaukosten

Naast de opvangkosten betaalt de vraagouder per maand per kind een bedrag aan het gastouderbureau voor de bemiddeling en begeleiding.

De bemiddelingskosten voor de vraagouder, als deze nog geen gastouder heeft gevonden, bedragen  € 18,25  per kind per maand (voor het eerste kind. Voor het tweede en volgende betaald u € 8,25 per kind per maand). Als een gastouder 2 jaar opvang biedt aan het kind ,worden de bemiddelingskosten verlaagd naar € 8,25 per kind per maand.

De bemiddelingskosten voor de vraagouder, als deze al zelf een  gastouder heeft gevonden, bedraagt  € 8,25 per per kind per maand.

De bedragen zullen automatisch van uw rekening worden geïncasseerd.

Onkostenvergoeding

De gastouder mag voor de kinderen een bijdrage vragen voor het nuttige van maaltijden en tussendoortjes. Hieronder volgt een lijst voor de prijzen die dan gaan gelden:

bloemicon1 Broodmaaltijd      € 1,00 per kind per dag

bloemicon1 Warme maaltijd   € 1,50 per kind per dag

Uitzondering hierop is babyvoeding (kinderen tot 1 jaar). Dit wordt door de vraagouder zelf meegenomen. Dit geldt ook voor de luiers/flesvoeding en de daarbij benodigde artikelen.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagd €25,00 per kind. Dit zijn eenmalige kosten en worden bij de eerste factuur in rekening gebracht.

Bent u geïnteresseerd in gastouderopvang, wilt u meer informatie of wilt u een offerte ontvangen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

C2A - ik wil graag meer informatie_rood