Gastouders

Gasterouderbureau Magnolia wil voortdurend in contact komen met mensen die plezier hebben in en ervaring hebben met het omgaan met kinderen van 0 tot 13 jaar. Volwassenen, die voldoende tijd en ruimte willen maken om de zorg voor kinderen te combineren met het eigen gezin.

Gastouders doen zelfstandig werk. Bij gastouderbureau Magnolia kunnen zij de ondersteuning verwachten van een professionele organisatie die goed thuis is in alle facetten van de gastouderopvang. Wij begeleiden de gastouder door oa. te helpen afspraken vast te leggen met behulp van overeenkomsten, (pedagogische) adviezen te geven en trainingen om te bieden. Gastouders staan er bij gastouderbureau Magnolia nooit alleen voor!

Gastouderbureau Magnolia vraagt van haar gastouders te werken binnen de regels van de Wet Kinderopvang. Bij de aanmelding ontvangt de gastouder het pedagogisch beleidsplan en de instructiemap. Gastouderbureau de Magnolia benoemt hierin oa. de richtlijnen die als basis dienen voor het werken als gastouder. Ook helpt de bemiddelingsmedewerker de gastouder bij het inventariseren van de veiligheid,- en gezondheidsaspecten in de woning waar de opvang plaats vind.

Certificering van de gastouder

Vanaf 1 januari 2010 is de gastouder verplicht om is in het bezit van een MBO-diploma niveau 2 helpende zorg en welzijn (af gelijkgestelde opleiding) te zijn. Dit traject heeft gastouderbureau Magnolia ingezet m.b.v de gastouderacademie en daarna een examen (praktijk en theorie) door het ROC.

Daarnaast moet de gastouder in het bezit zijn van een erkend certificaat Kinder-EHBO en een recente Verklaring Omtrend Gedrag moeten kunnen overhandigen. Als aan deze eisen zijn voldaan dan volgt er een GGD inspectie op de plaats van opvang. Dit kan bij de gastouder thuis zijn of bij de ouders. Als dit traject naar tevredenheid is afgerond, zal de gastouder worden opgenomen in het Landelijke Register Kinderopvang.

Inkomsten gastouder

De gastouder ontvangt voor de opvang von de kinderen een bruto vergoeding per kind per uur.

Wilt u zelf gastouder worden en wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

C2A - ik wil graag meer informatie_rood