14 maart 2016

Nieuwsbrief

 

Op 5 april geeft Colette de Bruin een lezing. Haar lezing gaat over “Autisme & Geefmede5”. Zij zal uitleg geven over autisme, hoe jet het gedrag van iemand met ASS kunt verklaren en hoe je met een door haar ontwikkelde methodiek “Geefmede5”d.m.v. juiste communicatie een goede basis krijgt om iemand met ASS te begeleiden.

Het is een geweldig inspirerende lezing waar alle gastouders naar toe gaan, en wij hebben ook al verschillende aanmeldingen van ouders ontvangen. De lezing organiseren wij op een externe locatie. Mocht je er nog niet aan toe zijn gekomen en wil je graag bij de lezing aanwezig zijn; meld je aan via info@gastouderbureaumagnolia.nl

***

De jaaropgaaf 2015 staat beschikbaar in PortaBase.

***

Permanente Educatie (P.E.) is een term die regelmatig de revue passeert. Wij als gastouderbureau hebben ons ook opgegeven voor deze pilot. P.E. houdt in dat gastouders goed geschoold blijven, na de certificering in 2010 is er geen bijscholing meer vereist geweest vanuit de Politiek of de Branche Vereniging. Hier komt verandering in, zodra wij meer informatie hebben ontvangen brengen wij jullie op de hoogte.

***

Op 16 maart is de laatste avond van de cursus “Iedereen gebaart”

Een groep gastouders heeft hier de nodige handvatten gekregen om kinderen, die moeite uit hun woorden komen of nog niet kunnen praten, een andere mogelijkheid kunnen bieden om frustratie bij kinderen weg te nemen.

***

Het duurt nog even maar de vakantieperiode komt alweer in zicht. Mocht de vakantie met ouder en gastouder niet overeenkomen en een vakantieopvang is gewenst, wacht dan niet te lang met opgeven. Ook gastouders die zich beschikbaar stellen voor vakantieopvang horen wij graag! Alvast bedankt.

***

 

Met vriendelijke groet,

Judith & Helma.